Thursday, December 31, 2009

HAPPY NEW YEAR 2010!!!!!!!!!!!!!!

I JUST WANNA WISH
ALL OVER BLOGWORLD
A HAPPY NEW YEAR

semoga tahun 2010 mendatangkan
lebih banyak kebahagiaan
lebih banyak kejayaan
lebih banyak kasih sayang


thanks 2009
tuk memories2 yg sgt berharga
pahit manis
all that stuck in my mind
segala sakit hati
segala benci
segala hasad dengki
segala kekusutan
segala amarah
semoga hilang dalam hujan
*refer to guruh yg kuat berdentum cam nak hujan lebat*

actually tgh menulis dalam keadaan yg agak rush
so xleh nk panjang lebar,xleh nak simpang siur sgt..

jumpe lagi di tahun 2010!

Sunday, December 20, 2009

:+:BUBBLES of LOVE :+:





You WOke ME FroM mY Sleep
anD DreNcHed my HeaRt WitH a lovE sO DeeP

Bold


yOu TrEat Me Like thE PrInceSS i ShouLd Be
bY pOuRinG YouR SwEEt aNd PuRe LovE All oVerItalicME
You Just WipE my TeaRs And bRighten My dAy

I LOVe You fOR ThiS
aNd I LOvE yOu For That
bUT You LovE ME fOr EVErYthIng AND fOr ThaT






P/S:i dunno why, but i love bubbles damn much..

Friday, December 18, 2009

:+: happy anniversary:+:

to PUAN RUSHIDAH & ENCIK RUSLI

saya sebagai anak kedua encik dan puan,
mengucapkan selamat ulang tahun perkahwinan yang ke 27..

semoga encik dan puan :

lebih bahagia,
lebih murah rezeki yang halal,
lebih dipermudahkan urusan,
lebih sehat dari sebelumnya,
masih tetap muda walau usia sudah mau setengah abad atau sudah melewati setengah abad,
bertambah sayang kepada anak2nye lebih2 lagi yang jauh di mata,
lebih tabah menghadapi kerenah anak kedua encik dan puan,
masih tetap kuat untuk melayan kerenah cucunda tersayang encik dan puan..

saya di sini sgt sayang kepada encik dan puan,
walaupun saya ni kurang mendengar kata dan kadang2 degil untuk mendengar kata,
ketahuilah,
saya sangat sayang kepada encik dan puan..

mom and dad,
i wish u an everlasting happiness..
love you both so much!!

~blurrrrrrrrrrr~

it's 3.34 am in the morning..
and my eyes still widely open
even without vanilla latte tonite

hurm..rini cuti Maal Hijrah
selamat menyambut Tahun Baru Hijrah!
and tadi merupakan paper terakhir....tuk minggu ni..
huhu
next week ade paper lagi

sementara masjid menunggu waktu azan
aku menulis blog,juga menunggu azan subuh berkumandang

ntah nape
diz 1week exam berjaya membuat aku xmeng-update status di FB..
status je la
yg laen on je..hehe

ntah la nape
terasa sgt stress exam kali ni
exam b4 ni xde la rase stress cmni
huhu
tau x kesimpulan nye ape?
nampak sgt b4 ni xstudy sgt..maen2 je
and nape kali ni yg bersungguh sgt nye ntah aku
sem b4 ni xde la cmni sgt
huuhuhhu
buruk nye perangai!

exam kali ni sgt stress
7subjects
BEDAH,OBSGYN,MATA,THT,IKM,FORENSIK AND ANESTESI

maybe sbb ni je la las semester b4 jadi DM[dokter muda]
cuak gak..bukan bukan..cuak gile kot..
sbb ni la las sem penentu leh grads ke x..
ibu ayah cam da xsabar je nk dtg..
ye la..memandangkan diorang xpenah dtg menjenguk anaknye di sini..
stress sbb ni je la las sem leh cuti lame..
so sgt2 berharap x SP..
igt lg..
sepanjang kat sini,sem 2 je xyah SP..
hehe..act xambik paper PBL sbb igt leh lepas..rupe2nye sistem baru..gatal btul PBL ni..
so,
ibu pn berharap gak..
sbb da lame xbalik lame2
and gi holiday..

so,
ni bile ade 1 day off b4 smbung study balik

bile bukak ntenet ni
jd BLUR
kat FB pn jd BLUR
cam baru kenal FB je..
janggal gile rasenye
huhuhu
even berjaya menukar layout baru kat blog ni..
saya still BLUR

maybe pas exam next week ok sket kot..
byk masa nk recover balik dari keBLURan aku ini

okeh
da azan subuh
jom kite solat!

HIDUP itu......

perjalanan

cabaran

dugaan

indah

kejam

menyakitkan

bahagia

sementara

fatamorgana

penuh kejutan

harapan

HAPPY BIRTHDAY!!!!

TO MY DEAREST 'HOT' SISTA

HAPPY 26TH BIRTHDAY

MAY ALL YOUR WISH COMES TRUE

BE A GREAT MOM JUST LIKE OURS

I LOVE YOU

Saturday, December 12, 2009

::..at one point..::

bismillah

kadang dalam hidup kite
at one point
semua yg kite wat salah
semua decision kite leh kate not a wise decision
i believe each person had gone through
setiap manusia ada melakukan kesalahan besar dalam hidup die
pada suatu titik

pada suatu titik tu la
kite merasakan semua perkara buruk yang jadi
tiada fikiran yang jernih
tiada tindak yang benar
ketika itulah saat paling buruk dalam hidup die

die merasa lemah
die merasa tidak berdaya
die merasa bingung
seakan tiada jalan keluar
hanya buntu
pada waktu itulah die merasakan seolah dunia ini kejam
pada waktu inilah die merasa tuhan menguji melebihi kemampuannye
pada waktu inilah die merasa tiada seorangpun menemaninye

saya rase saya juga da melalui titik itu

dan

dunia tidaklah kejam..sebab itulah dunia

dan

hanya Tuhan yang mengetahui kemampuan kite dan sebenarnye mmg kite mampu

dan

sentiasa ada yang menemani cume kite menutup mata

saya rase saya telah bangkit
saya bersyukur



saya tetap saya
but much much more stronger
and i think im stronger than before
my name is ZULAIKA [cakap cam iklan my name is rain hehe]

belajar menghargai!!!

hurm...
bace berita harian yg pasal baru jadi suami 4jam,meninggal sbb accident on the way balik ke rumah nye..tetibe jadi sayu..sedih pun ade..baru je akad nikah, ajal da memanggil..
sebak gak kat isteri die..xsempat nak jalankan tanggungjwab sbg isteri kat suami tercenta......

tapi,tu la die...jodoh,ajal maut sume di tangan tuhan..kite hanya mampu redha dgn kehendak Dia..

bile melihat perkara spt ini, tetibe kite jadi berpikir tentang org di sekeliling kite..
berapa lamakah masa yg kite ade untuk spend dgn diorg lg..
atau
even kejap pun, seberapakah kite habiskan masa yg berkualiti dgn mereka..
i've been away from my famili since i was young..
and sometimes i felt, only me je yg xrapat sgt dgn famili..
dulu tym sekolah,4bln sekali je balik..dats mean 3x dlm setaun..for 5 years..so leh bygkn la bape kejap je spend masa dgn family tercenta..duk sini pn lbh kurang je..hehe
tp 2 dulu..yg penting skrg and masa depan..

saya pun semakin dewasa..[wah,tersa spt masih kanak2 je]..
org kate,smkn meningkat dewasa,smkn dekat ajal..
apatah lg org yg lbh dewasa...
tp ajal xkenal usia....

oleh itu..
same2 la kite hargai setiap org yg hadir dlm hidup kite..
lbh2 lg org yg baek sgt dgn kite,org yg syg sgt dgn kite..
baek lah pd mereka,dan syglah pd mereka...
tp
kalau yg wat jahat dgn kite pn,
jgn la benci...jgn la nyesal kite penah kenal die..
sbb die la kite lbh blaja psl hidup,sbb die la kite jd lbh manusia,lbh dewasa,sbb die la kite igt akan belaja dr kesilapan..

kalau dlm medic, bile kite tny sape cikgu kite, jawapannye terang2 pasien kite..sbb tanpa die,kite xkn blaja tanpa sesuatu penyakit..
kalau dlm hidup pn lbh kurang cmtu..sape cikgu kite, pengalaman kite..lbh2 kalau pengalaman pahit yg kalau leh xnk kite igt lgsg, tp tu la yg plg kite igt smpi mati..

so..hargailah!

:+:berwajah baru:+:

hehehehhehehehehehehehehheheheh
hehhehehehhehehhehehehheheheheh
hehehehehhehehehehhehehehehehehe

cantik x wajah terbaru dari blog ku ini??

huhu

dengan bantuan makcik pipi tembam@nou
berjaya mencantikkan blog ku yg xpernah ku edit..

ni lah hasil nya..
hasil ke'stress'an selama seminggu...

huhuhu

k..nk start blaja balik...

actually...
happy sgt!!!
rase cam nk melompat..
tp better aku gi panaskn air,
wat vanilla latte..
then start study balik..

k
wish me lucks

Tuesday, December 8, 2009

december oh december

december

for me

is such a big month

selaen dari february la

i tell u why

11th : my one and only bro-in-law

17th : my big sista's birthday

18th : my beloved parents' anniversary

25th : my dad's birthday.. yes,it's christmas day

and new year : my mum's birthday


hehe

i already gave my sis and mum their present..only my dad i still dunno wat to give..
hehe

so..
this is december
full of celebration

Sunday, December 6, 2009

aku masih skema

saya sangat tidak tahu mengapa
bila saya sedang happy atau bahagia atau gembira
saya tidak mahu menulis blog
adakah kerana saya tidak mahu berkongsi dengan para pembaca?
sudah tentu bukan
tetapi terasa seperti banyak sangat yang bahagianya sampai tidak tahu mahu menulis tentang apa
tetapi
kali ini bukan sahaja bahagia,gembira sahaja
tetapi juga sibuk
sesibuk apakah saya ini?
sesibuk PM berpikir masalah negara?
sesibuk artis dengan show sane sini?
owh.
saya hanyalah mahasiswa
jadi
sesibuk mahasiswa yang nak menghadapi pepperiksaan
tetapi
adakah saya sesibuk mahasiswa lain?
hurm[jap,nak pikir]
owh
maybe tak sesibuk mahasiswa lain
tapi bagi saya,
agak sibuk berbanding peperiksaan di semester2 lepas
kenapa?
sebab inilah semester paling penting
sebab saya harus lulus
supaya semester depan saya boleh grads dan masuk dokter muda
oleh itu,
sesiapa yang sudi singgah dan sudi baca,
saya mohon keikhlasan hati untuk mendoakan saya..
doakan agar dipermudahkan urusan saya..
sekian,terima kasih..
saya agak skema pagi2 minggu ini..

Tuesday, December 1, 2009

eXam oh eXam

  • isnin 14 dec 09 -----> obsgyn & ophtal
  • selasa 15 dec 09 ----> surgery & forensic
  • rabu 16 dec 09 -----> public health & ENT
  • khamis 17 dec 09 --> anesthesi & UP obsgyn

  • isnin 21 dec 09 -----> UP ophtal & UP surgery
  • selasa 22 dec 09 ---> UP forensic & public health
  • rabu 23 dec 09 -----> UP ENT & anesthesi




have i prepared enough?


Monday, November 30, 2009

*lost*

deep down inside my heart
i hope
i got amnesia
so that i can forget
and start a brand new life

coz there are too much
memories
in my head
and i dont think i can forget
for the rest of my life
and start a new life

actually
what's wrong with my life now?
too much mistakes
and too late to correct
and there's no turning back

so
now
me and bunch-of-crap in my head
have to move on
even i stop
the world still spinning
so
no reason to stop

zulaika
u are much stronger than this
use your strength
and it will show u the path





segala sesuatu
harus kembali pada-Nya

amin~

Thursday, November 26, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDUL ADHA

HYE HYE HYE

heehhehehhe
super duper excited
coz malam ni da sampai malaysia

xnak pikir benda yg serabut
xnak pikir benda sedih
xnak pikir pasal kamu da

i just wanna be happy
nufnuf
auntie ngah sampai malam ni
hehe

kepada sume orang
selamat hari raya
maaf zahir batin

makan kambing beringat
jgn sampai naek darah tinggi
hehe

saya menasihati diri sendiri sebenarnya
sbb saya mmg gile kambing

ok
nak gi beli brownies dgn budak bucuk

Wednesday, November 25, 2009

atlast....

dalam hidup ni
aku memang xsuke nak menyesal dengan ape yang aku da buat
bagi aku
x elok nak menyesal
Tuhan pun xsuke orang yg menyesal ni
setiap apa yg terjadi pasti ada hikmahnya
dan yg tepatnye
kite xleh nak kembali ke masa lalu

aku xtau perasaan ape skang
yang pasti
tubuhku shaking
ntah benci,dendam,dengki,rindu,sayang

pergi la..
tolong pergi
hidup la dgn bahagia
tapi jangan pernah lupe ape yg telah kamu buat
hidup la dengan rasa bersalah



just go away
senang nye awak pikir nak tebus balik
andai la boleh tebus





go away!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, November 22, 2009

menghitung hari


saya sangat tidak sabar
menghitung hari
ahad
isnin
selasa
rabu
then
khamis

i'll be going home!!!
yeay!!!!

to be truth
i miss my sweetheart so much
my NUFNUF



maybe sebab bile saya balik ritu just for two weeks
and before that balik tym raya puasa taun lepas
tym tu die baru 6 bulan
and last time balik die da setaun lebih
die da pandai cakap
pandai beraksi
seyesly
2weeks sgt tidak cukup nak spend masa
and die sgt lucu
huhuuhuhuh
berapa kali ntah mimpi die
tiap kali phonee nak ckp dgn die
die just cakap nanak which means 'xnak'
now die mmg da ade kat kampung
so balik je da leh trus jumpe die
a little bit jeolous
maybe sbb saya je yg paling xrapat dgn die nnt antara kami adik beradik
hhuhuhuhu
nufnuf
auntie ngah nak balik da

Saturday, November 21, 2009

~doctor vs chef~

seyesly,
i still cant believe im half way to be a doctor
insya Allah..amin

i still remember..when people asked me what i wanna be
my simple answer is
SURGEON
and i never thought that i got this chance..
not many people got..
so i should be very thankful

seyesly,
dulu ingat xkan jadi kenyataan
sebabnye
terasa mcm terlalu tinggi tuk digapai
bile masuk SBP
seems like every one had been forced to aim something that is very professional
saya pun xtahu
sume duk ngidam doc,engineer,arkitek
cikgu pun siket je yg ngidam
paling lecturer
maybe sebab tu la SP ditubuhkan
waktu tu,
mulut ni ringan je ckp nak jd surgeon
future pn nampak kabur
sbb nye
saya ni bukan la A-list student
average

masa abes PMR
saya da set future saya
kurang lebih camni
# pas PMR nak blaja masak
#pas SPM blaja menjahit,ambik lesen keta
#pas masuk U,kawen
ni secara singkatla..
well,so far sume brjalan spt dirancang..
cume,sempat blaja wat baju kurung je..tu pun da lupe cmne..

masa nak isi norang UPU pas matrix,
dgn pointer yg,erm,boleh la
saya da blank nk isi ape..
before masuk matrix,
isi borang UPU pn same..
coz saya pun suke course yg simple2
smpi penah terpikir nak ambik chef kat UiTM,

saya suke masak
[wah,td intro je rupenye]
sebab ape?
sebab saya suke makan
so
lepas PMR saya belaja masak dgn wan saya
tym tu wan kuat lagi
larat lagi nak tgk gulai saya ok ke x
warna kari tu da oren merah2 ke,warna masak asam peas tu pekat ke x
skang ni,kalau tanye wan
die juz jawab
kalau raso eh da sodap,sodap la tu..
pas SPM,mmg ibu xbg kerja,sbb xnak biasakan aku pegang duit,nnt da malas nk blaja
so aku ambik lesen keta,dgn blaja menjahit kat KEMAS
and xlupe,jadi suri rumah sepenuh masa
hari2 kerja memasak
meningkat skills yg ada
kalau before PMR aku blaja yg simple je..goreng2,plg pun blaja masak kari.
[sbb tu my experty is curry]
pas SPM lak wan ajar masak lomak cili api,asam pedas,tomyam
sambal pn jarang sbb adik2 xmkn pedas lg tym tu,wan lak suke gulai..so,menggulai la aku hari2..

saya sangat suka bagi orang makan
sebab kenyang orang pun kite leh rase
then,org cakap,kalau bagi orang makan,rezeki kite pun insyaAllah dimurahkan
penah sekali
saya masak ikan kerapu [kot]
masak sup ikan
ibu puji,die cakap
angah masak seap la..angah masak buh ape ni
aku dengan santai dan rileks just menjawab
i cook from my heart
fulamak!!!xtahan ayat
tp mmg betul
[igtla alyn adikku sayang]
kalau anda masak dgn hati yg ikhlas
sure menjadi masakan anda
even its only a simple dish
sbbnye
saya penah sekali tu masak sbb terpaksa
erm
maksudnye,saya tgh xde mood nk masak
tapi disuruh masak
so sepanjang masak tu
hangin je la hati ni
even bahan sume d cukup
masak seperti biasa pun
but suddenly
pasti ada rase yg xkick
selepas 3 4 kali pengalaman begitu
saya pun akan ikhlaskan hati nk masak disaat saya xbegitu ikhlas
sbbnye perut saya gak yg rugi

papepun
even nnt2 saya jadi doc,
anak da 2 3,
saya tetap akan memasak
insya Allah,modal byk,bukak kedai makan,tp bukan saya la yg uruskn..saya jd CEO je..kuikui

Friday, November 20, 2009

SO PROUD!

CONGRATULATION!

TO MY DEAREST LITTLE SISTA
NOOR IMANI MUTIARA

CONGRATS FOR UR STRAIGHT A'S UPSR

i always believe u can do it,my dear

even xnampak keseriusan adik belajar,
maen-maen dengan budak2,
maen bola dgn kawan2 lelaki,
but i know u can do it!!!

thanks to my mum and my dad also
u are the greatest parent
u are the reasons we all succeed

now,
as a record,
all my siblings got straight a's in upsr..
so,pearl,here the new challenge waiting u sooner or later..
hope u can get straight a's pmr..
huhu..awal gile wish
and make our parent proud like we did..

i love u mum and dad~

Tuesday, November 17, 2009

*my collection*


sejarah keroppi dalam hidup saya:

8-9th,ayah ade belikan videogame..
sgt excited..ade 1game ni, 4in1..
salah satunye game keroppi..
game tu sgt comel..
sebab game tu game keroppi..

*terhenti seketika*

masa form 4,makcik ada belanja bear kat midvalley..
tym tu jumpe lg katak,but not keroppi..
then dari c2,berputik da sayang i kat katak pisang..
then, masa berlalu,baru perasan keroppi ni katak pisang..
sbb die warna hijau,and saya sgt suke katak pisang..
cam kat animal planet yg jalan2 tym ending..

then,xsure bile,i just tersedar yg keroppi ni byk nye la stuff die and comey2..
sangat!

so
bile saya start datang sini,
saya pun start collect barang2 keroppi..

so..
ni la collection saya..

ni bear keroppi 1st yg saya ade..someone bagi kat saya..
sangat sayang bear ni..
sbb die lembut..geram sgt kat die..
tiap malam tido dgn die..
tugas die tutp mata saya..
xde die xleh tido..huhu
tapi skang xtido dgn die da..
saya simpan die dlm almari..
sbb biji2 dalam die da stat kuar..
tgk la tu..betapa kurus nye die..
nou pipi tembam suke wat jahat kat die..suke lilit badan die smpi nmpak pale je..huhu
ni barang 1st yg saya beli semasa kat sini..hehe
ni barang 2nd saya beli..nampak buruk kan..sebab da xpki..
nnt saya akan cube basuh bagi cantik and wangi,
then leh pki balik..
hehe..bile tu?
hurm...
ni tempat letak cd..
aimi yang bagi tuk my 22nd bufday..comey kan..suke sgt..
sbb comey and gebu..heheh
thanks aimi..

ni tempat letak phone..yg kanan saya beli,yg kiri aimi bagi tuk 22nd bufday gak..
[hehe..bufday saya last year mmg mostly dapat keroppi..suke sgt..thanks to thila,k.niza,aimi and makcin nou pipi tembam..ahaks]


ni teddy bear keroppi..
thanks to thila and k.niza..
i got this on my 22nd birthday..suke sgt..diorg cakap alasan diorg beli sbb bear keroppi i da buruk sgt..huhu..tapi sayang dua-dua..peneman tido i..hehe
ni beg laptop..jumpe kat kedai smile..bile jumpe,sgt excited,and xpikir dua kali..
langsung beli sbb da lame cari..lg2 excited sbb tym tu dapat lappy baru..hehe

ni antara yg terbaru..suke sgt masa jumpe ni..
even harga agak mahal,tp xpe,janji puas hati..
*excited*
ni baru beli semalam,kuar dgn nou and aimi kat galaxy..suke sgt..huhu
bila da beli ni la abru tau betapa byknye collection and trus ambik pic..
ni nou bagi tuk 22nd bufday gak..tp xtau ni keroppi ke x..sedara kot,sbb ni katak xde pipi merah..sebab pipi die bulat cam nou..hahahhahahahahhhhahaha
tp nnt nou majok saya xletak pic tabung die kat sini..hehhe
tp suke gak bende ni..



so,semalam gak saya jumpe earphone keroppi and apron..tapi apron kecik,so xleh nak beli..
so,ade 3bende yg saya nak beli..lagi2,bedsheet keroppi..
huhu..
nak cari la kat msia..
kat sini da jumpe,tapi mahal sgt..
huhu..
saya nak beli bedsheet keroppi,earphone and apron..

semangat!

Friday, November 13, 2009

hatred

ni post yang ke-99
saya maybe nak wat post ke-100 dengan happy nye,
tapi biarla post ke-99 ni saya lepaskan sket amarah saya..

hhuh

hurm..

saya mungkin banyak buat dosa pada kamu..
terlampau banyak sampai sekarang saya xkan mintak maaf
coz u wud say,tiada guna saya mintak maaf
saya hanya pandai mintak maaf
and terlampau banyak sampai saya sendiri sedar diri saya takkan dimaafkan walaupun saya mintak maaf

so dats it

but

there's something i regret

and i cant forgive u for that




u said im da one changed

without knowing u changed me slowly

from the beginning


sometimes i wish i never met u




p/s:
i dunno why you say sorry to me..
coz i thought u think u are always right,and im always wrong..
coz i thought u think u never done wrong to me..
or u just apologize about the sh*t dat u said to me?
i know u..when u said dat,u meant it..
so,dont say sorry..
i know u meant it





Sunday, November 8, 2009

drebar bas ade harapan nak menopause

jumaat malam kemarin kitorg berlepas ke malang..
ade karnival sukan and kebudayaan..
ade 3 games
futsal
volley
and badminton
saya jadi kontinjen surabaya untuk futsal and badminton

tapi
post ni saya nak cite pasal kes yg tetiba tgh hangat
terbawa2 dek cuaca dari surabaya ke malang

kesah drebar abs yang ada harapan nak menopause
saya jarang menceritakan kesah pape kat blog saya
tapi kali ni
excuse kejap
sbb tersa pelik bin ajaib
kerana bukan sorang drebar,tapi dua
or lebih..

kesah drebar dari jogja:
jogja naek 3bas yg kecik
ptg tu,ada badminton..bas dari surabaya xleh masuk sampai ke court sbb jalan yg sempit
maka terpaksa tumpang bas jogja
bile tym balik
begitu jugaklah kononnye nasib kami
kne tumpang bas jogja
lgpn de 2bas
stu bas mmg penuh dgn budak jogja
lg 1 bas de dlam 5 6 orang je budak jogja
then kami pn tumpang la
da masuk,penuh bas,tgk2 xjalan2 lg..
then hafiz@presiden kelab umno jogja
wat announcement smbil kesal+bersalah
drebar bas xnak jalan kalau dalam bas ade baju kuning..baju kuning turun baru bas gerak
(baju kuning@kami dari surabaya)
dengan alasan; yang bayar baju merah,nape kne bawak baju kuning.
(baju merah @ budak jogja)
TENSION GILE
sape yang suke mencarut,da mencarut da kot
kami yg pompuan ni
mmg da laser da
semasing turun dari bas dgn hanginnye
then
(tolak cite pasal amenk hampir nak gaduh dgn drebar bas yg emo)
kami pn yg gurl naek la keta
tgk2 baru jalan,hafiz call driver kami
kate yg drebar langgar kabel tepon smpi putus and xtau jalan
kami tau je
semasing ngutuk lg la
puas kami hasut suh driver terus je xyah tolong
tp sian lak kat budak2 jogja
tym lalu depan drebar
kami siap bukak tingkap bg die pandang sket jersi kuning kami
geram gile
mule2 xnak follow kitorg yg naek keta
da last2
baru nak
mmg dasar mangkuk~

kesah drebar kami;
malam td dinner
start kul 8
besa la kalo dinner sure abes lmbt sket
kul 11 cmtu
then
bapak kami wat hal
tgh2 duk baru nak cabutan bertuah
bg2 hadiah
tetibe drebar bas kate xleh tggu
kne jalan skang gak
kalo x
die tggalkan kitorg kat surabaya
wth
bg la can kan
da la surabaya menang besar
sempabg hadiah tuk futsal je
volley and badminton a la dpt 1st gak
plg kecian
model2 kami @ain and hafeez
punye la bersolek dr jam brape
da practise wat catwalk
tgk2 xleh perform
padahal masa kami da start masuk bas,tgh persembahan dikir barat,abes tu baru fashion show
geram gile
kami yg bukan model lak rase nak nanges(seyes ain,sedih)

arggh
pokoknye
drebar bas ni cam kne sindrom pre menopause lak tyme kat malang
semasing duk menyumpah
seyes xfaham
huhu

k la
penat da cerita..nak tgk jap chelsea vs man u

nyte2 blogger

seberapa hinakah bila...................

post kali ni maybe ada penggunaan bahasa yang kurang enak dibaca atau terkasar sedikit..
pembaca di bawah umur 15thn harus dengan pengawasan ibu bapa..
sekian terima kasih



seberapa hinakah seseorang itu
bile ada seseorang yang memanggilnye 'babi nye manusia'?
bukan yang ngutuk belakang2,tapi depan2 mata..

hina sgt ke org 2?
lagi2 bukan orang yg mmg kite tau mmbenci kite
mybe org yg kite rase sayang kat kite
atleast x benci kite
but
when da words came out
seems like it also means dat
'i hate u'
or
'i never forgive u'


seberapa kejikah perangai seseorang itu untuk mendapat panggilan yg cmtu?

adkah die lebih hina dari babi??
kalau babi tu najis mughallazah,die tu pn dalam kategori tu ke?
atau lebih teruk??

babi nye manusia
seems like babi bertopengkan manusia
yang hina,najis..sumenye la

kalau die babi nye manusia.............
mungkin tiada tempat untuk die di dunia ni........................

kalau die babi nye manusia.............
mungkin tiada maaf tuk die........................

kalau die babi nye manusia.............


Tuesday, November 3, 2009

there's a lot of reasons to be HAPPY!!

bismillah


hari hari sedih sudah berlalu

sekarang

saya happy balik

saya pun xtau nape saya sedih
bile tekanan lebih besar dari kemampuan
maka wujudlah ....
(lupe lak,belaja tym jiwa ritu)

bile kite sedih
sebenarnye akdang2 kite xmensyukuri banyak hal dalam hidup kite,sekeliling kite
tapi
kadang2 juga
bukan kite xmnsyukuri
tapi kite xnak mensyukuri
sbb kite nak sedih membelenggu diri

akhirnya saya kelaur juga dari belenggu itu

banyak alasan nape saya perlu happy
dan bersyukur

1st, sebab saya masih hidup di bumi Allah..alhamdulillah

2nd, sbb ada kawan2 di sekeliling saya yang sayangkan saya dan family yang sentiasa menyayangi,memahami saya dari jauh
dan sentiasa mmber semangat utk saya

3rd, sbb saya masih bisa tersenyum

yang penting di sini,
IM HAPPY

thanks to u all who make my life beautiful..

Sunday, November 1, 2009

hate me for who i am

bismillah

saya di sini takkan mintak maaf
kerana tiada maaf untuk apa yang saya dah lakukan
better now than later
this is my way to stop what i've done
i'll stop when u hate me

and i hope u starting to hate me


Wednesday, October 28, 2009

14 july 08

Takdir yang menentukan
Pertemuan yang tak disangka
Takdir jua yang menentukan perpisahan
Di talian cinta ini
Terjalin ikatan mesra
Walau hanya seketika
Bagiku sungguh bermakna
Masih terkenang lagi
Kepadamu insan misteri
Yang sudi bertamu di hati
Tersentuh hatiku ini
Rasa ingin bersamamu
Menyapu si airmata
Menghilangkan rasa sendu di hati
Setiap malam
Kutunggu panggilanmu
Resah hatiku menanti
Walaupun sehari takku dengar suaramu
Hati rindu...
Kuterasa dunia ini bagai terhenti
Aku tahu kau rindukan aku
Belaian kasih mesra untukmu
Tak sempat lagi kita bersua bermesra
Engkau telah pergi jauh
Terlerai genggaman mawar dari tanganku
Masih terkenang lagi
Kepadamu insan misteri
Yang sudi bertamu di hati
Tersentuh hati kuini
Rasa ingin bersamamu
Menyapu si airmata
Menghilangkan rasa sendu dihati


p/s: xtau lagu ape ni....sape2 leh tolong?

bubbye past, hye future

bismillah

kadang-kadang kite, manusia suke lari dari masalah
xyah gi jauh2,saya sendiri pun macam tu
kadang2 or selalunya dalam kes berat
saya agak susah nak terima kenyataan
takes time tuk terima
mybe sehari dua,mybe seminggu ,mybe sebulan
nape susah sangat nak terima kenyataan?
mungkin pahit,mungkin unexpected,
mungkin kite xbersedia

ape jadi bile kite susah nak terima kenyataan
kite rasekan benda masih berjalan seperti dulu
kalau die da xsayangkan kite,kite rase die stil sayangkan kite
kalau orang tu da tiada,kite stil rasekan yg dia masih hidup,cume kite xjumpe die
kalau kite gagal exam,kite rase sebenarnye ade chance lagi nak pas

ada certain perkara
kadang2 ia membawa harapan
tapi
kadang2
bile menyangkut nyawa contohnya
apa yang kite boleh harapkan lagi..
kalau kite gagal
mungkin bagi semangat tuk kite jangan gagal lagi

tapi saya
selalu berharap tentang masa lalu
tentang masa lalu yang memang sekadar masa lalu

hidup mesti diteruskan
baik atau buruk pengalaman lalu
saya harus teruskan hidup
gunakan segala pengalaman yang ada
agar saya jadi better dari dulu
xperlu orang lain nak tunjuk kelemahan saya
keburukan saya
sebab saya sedar
tapi memang pahit tuk terima
tuk bagitau ape kelemahan saya,keburukan saya
tapi kenapa susah saya nak berubah kalau da tau
itulah die massalah saya

saya harapkan
selepas detik ini
ada perubahan dalam diri saya

gambate~


Tuesday, October 27, 2009

ku ingin kamu

Demi semua yang aku jalani bersamamu
Ku ingin kau jadi milikku
Ku ingin kau disampingku

Tanpa dirimu ku
Hanya manusia tanpa cinta
Dan hanya dirimu yang bisa
Membawa surga dalam hatiku

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani...

Sentuhanmu
Bagaikan tangan sang dewi cinta
Yang berhiaskan bunga asmara
Dan membuatku tak kuasa

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani...

Di setiap arung gerak
Tersimpan di hati kecilku
Bahwa dirimu terindah untukku

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani...

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas
Selama Tuhan masih mengizinkan
Ku ingin selalu menjagamu[ulang 4x]

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas

-romance-

Saturday, October 17, 2009

MIND, BODY AND SOUL

AFTER ALMOST TWO WEEKS I CANT SLEEP
OR HARDLY SLEEP

I REALLY CANT SLEEP
MANY THINGS ON MY MIND
ESP BEFORE I SLEEP
MAKE ME SOOOOO EXHAUSTED


NOW

I THINK

MY
MIND BODY AND SOUL
ARE OFFICIALLY ILL


LAGUKU UNTUKMU

ku nyanyikan lagu
laguku untukmu
agar kau mengerti
agar kau fahami
betapa aku mencintaimu

ku nyanyikan lagu
melodinya adalah kamu
kerna cukup kamu
yang mampu indahkan sempurnakan
laguku untukmu

jauh di dasar hatiku
mengharapkan kau mendengar
laguku untukmu
kerana ku ingin kau tahu
aku di sini
mendambakanmu

andai angin bisa bicara
pasti ia dendangkan laguku
membisik lembut di hatimu
agar kau tahu
betapa aku di sini
merindukanmu
merindukanmu

ku harap kau mendengar
laguku untukmu
agar kau mengerti
betapa aku mencintaimu
selamanya

[kamu,dis is for u]

Friday, October 16, 2009

thinking postive or prepare for the worse?

bismillah

bile sumthing bad happen to us..
or sumthing bad unexpectedly happen to us,
bile kite bingung, hidup terasa seperti buntu,
kadang-kadang kite nampak ada 2 pola pikir..
orang selalu sebut,think positive..think positive..think positive..

saya pun macam tu..
bile orang mintak advice dari saya,sebolehnye kite akan cakap sumthing yg positive..
jangan fikir negative..

tp bile kite yang alami,kite sendiri susah nak fikir positive..
seakan-akan ada sesuatu dalam diri yang membuatkan kite takut nak berfikir positif..

ada apa dengan positive thinking?

bile kite dihadapkan dengan masalah, kite sentiasa mengharapkan pengakhiran yang positive.
bagi kite, bile kite berfikiran positif,kite akan lebih tenang, akan lebih mudah berfikir mencari solusi dan yang pasti, kite takkan mengalah..

tapi bagi saya
bile sesuatu melanda saya
saya merasakan ada sesuatu yang menolak dalam diri saya tuk berfikiran positif
mungkin saya paranoid
tapi
adakah semua akan berakhir dgn baik

adakah salah jika saya berfikir negatif
jika saya berpegang pada;
saya prepare tuk menghadapi yg terburuk?
bile kite berfikir positif,tetapi kadang2 nasib xmenyebelahi
membuatkan sesuatu yang buruk terjadi
dan kadang2 kite dalam keadaan tidak bersedia menghadapinya

bagi saya
bile sumthing happen
mungkin luaran nye, saya akan cube berfikiran positif
orang2 akan lihat saya seperti confident,seperti xde keraguan dalam diri saya
seperti tiada titik lemah atau tanda putus asa
tapi dalaman
saya sentiasa berfikiran negatif
bukan maksud saya give-up,bukan maksud saya lemah
bukan maksud saya takut
memang saya takut
sbb tu saya berfikiran negatif
kenapa saya harus berfikiran negatif????
sebab
im prepare for the worse
if it is really happen, i think im ready
im ready to feel lose
atleast im ready
and tu xmembuatkan saya terlalu terluka
dan bile sebenarnya sesuatu yg baik pada akhirnya
maka
disitulah kredit tuk saya
alhamdulillah saya panjatkan

mungkin itulah saya
punya sifat2 yg sangat kuat
dan pada masa yg sama
punya segala sifat yg sgt lemah
cume
kadang2 saya tak pandai memilih sifat yg kuat
membuatkan saya menjadi lemah
selemah2nye

mungkin sekarang saya lemah
mungkin nanti saya kuat

saya yang harus memilih...

Thursday, October 15, 2009

i think i need therapist

seems like almost 2 weeks i've been stressed out..

signs and symptoms being stressed:

1. sleep late or i cant sleep..
even my eyes were heavy,and my body was exhausted,i just only can sleep after almost 40 minutes after i go to bed..so,for 40 minutes,i tried to relax,and sleep,but,then that's the problem suddenly came up..some people said,before u sleep u can reflect yourself,what u have done today or before..so,when i go to bed,then my synaps start to work so hard..so many things to reflect,and at last, i just feel like i'm not a good person, i have done loads of mistakes and still cant figure out how to correct it all..

2. sleep at class..
huhu..dunno why,but i still cant get through this..
maybe because i cant sleep at night make me sleep at class..
really cant pay well attention..

3. i just eat lunch and dinner..no breakfast..
at class also i dun eat, just bcoz i take that time to sleep..hahah..

i think i need therapist..
i cant think straight lately..
i am mentally ill..
hopefully my body dont get ill..
sometimes need pills to sleep..
sometimes(maybe every night)
i would cry before i sleep..just bcoz the reflection of the day..or past..
sometimes i tried to call her,just to hear her voice so that i would released a little bit,but i always called her at works,made her dun have times to chat..
even she would say dat she will call,i know she wouldn't..
but i dun blame her..
i know she worked hard every day..
even with her bad condition sometimes, i dunno how she still can work as usual..

i am so stressed..
and i hope..
this would end soon..
at least, i still can study..thanks God..

i wish..i know what to do to correct my mistakes..
i wish.. .........................................................................
i wish.. ........................................................................

i wish..i do the right thing..

Ya Allah
semoga aku masih mampu...